Lietuvos tautinių bendrijų vaikų ir jaunimo festivalis

vaikufestivalis

2010 m. lapkričio 20 d. Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos šokių teatre vyko IX Lietuvos tautinių bendrijų vaikų ir jaunimo festivalis, skirtas Lietuvos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui. Festivalį surengė Tautinių bendrijų namai ir Tautinių bendrijų taryba. Festivalio remėjai – Kultūros ministerija, Kultūros rėmimo fondas, švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos vaikų fondas.

Festivalyje dalyvavo rusų, totorių, armėnų, romų, žydų ir Kauno vokiečių kultūros draugijos vaikai: Justina Želnytė, Lukas Romilis ir kiti.

Programoje skambėjo violončelių kvarteto ir gitaros melodijos, kuria su vaikais paruošė violončelės mokytoja Regina Bobinienė, koncertmeisterė Agnė Pranculytė-Jončienė.

Festivalyje dalyvavęs vaikų kolektyvas apdovanotas Kultūros, Švietimo ir mokslo ministerijų, Tautinių bendrijų namų, Lietuvos vaikų fondo padėkos raštais, vertingomis knygomis.

Festivalio dalyviams buvo surengta ekskursija į Lietuvos Respublikos Seimą, kurią padėjo organizuoti ir vedė Seimo narys Arūnas Valinskas. Tautinių bendrijų vaikų ir jaunimo festivaliai vyksta nuo 2002-ųjų metų. Jie vyko Visagine, Kaune, Vilniuje.

Mūsų bendruomenės vaikai ir jaunimas yra pastovūs šių festivalių dalyviai.